Kan standardrenter tildelt av den utenlandske voldgiftsdomstolen håndheves i Kina?
Kan standardrenter tildelt av den utenlandske voldgiftsdomstolen håndheves i Kina?

Kan standardrenter tildelt av den utenlandske voldgiftsdomstolen håndheves i Kina?

Kan standardrenter tildelt av den utenlandske voldgiftsdomstolen håndheves i Kina?

Dersom voldgiftsreglene gir voldgiftsretten rett til å tilkjenne forsinkelsesrentene etter eget skjønn, kan slike utenlandske voldgiftskjennelser fullbyrdes i Kina.

1. Hva er forsinkelsesrentene som tilkjennes av den utenlandske voldgiftsretten?

Det oppstår når du og skyldneren ikke har blitt enige om forsinkelsesrentene i kontrakten. Når du sender tvisten din inn for voldgiftsretten, ber du skyldneren betale forsinkelsesrentene.

Voldgiftsreglene gir voldgiftsretten fullmakt til å avsi forsinkelsesrenten, og voldgiftsretten anerkjenner også at forsinkelsesrenten er upartisk i ditt tilfelle, så den støtter din anmodning om å tilkjenne forsinkelsesrenten i voldgiftsdommen.

Deretter bringer du den utenlandske voldgiftsdommen til Kina og håper at den kan håndheves i Kina.

2. Vil den kinesiske domstolen støtte en slik anmodning om tildeling av morarenter?

Den kinesiske domstolen har i en nylig sak avklart at den vil støtte en slik anmodning fordi avgjørelsen om tildeling av forsinkelsesrenter tas av voldgiftsretten i henhold til voldgiftsreglene.

17. juni 2020, i saken om anerkjennelse og fullbyrdelse av utenlandske voldgiftsdommer av Emphor FZCO v. Guangdong Yuexin Offshore Engineering Equipment Co., Ltd. ([2020] Yue 72 Xie Wai Zhi No. 1, [2020]粤72协外认1号), Guangzhou Maritime Court, som ligger i Guangdong-provinsen, kom med uttalelsen ovenfor.

I dette tilfellet beordret den eneste voldgiftsdommeren utnevnt av Singapore Chamber of Maritime Arbitration (SCMA), på forespørsel fra søkeren, Respondenten til å betale den utestående gjelden samt påløpte renter med en sats på 6 % per år.

Respondenten uttalte til den kinesiske domstolen at voldgiftsdommen var utenfor rammen av voldgiftsavtalen.

Den kinesiske domstolen bemerker at voldgiftsreglene som gjelder for voldgiftssaken, fastsetter at domstolen kan tilkjenne enkle eller sammensatte forsinkelsesrenter på ethvert beløp som tildeles til en sats eller satser som domstolen anser som rettferdige.

Derfor mener den kinesiske domstolen at SCMA-voldgiftsdomstolen har rett til å tilkjenne forsinkelsesrentene, selv om det ikke er noen klausul om forsinkelsesrentebetaling i den opprinnelige kontrakten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *