Hvor mange drivstoffstasjoner for hydrogen er det i verden
Hvor mange drivstoffstasjoner for hydrogen er det i verden

Hvor mange drivstoffstasjoner for hydrogen er det i verden

Hvor mange drivstoffstasjoner for hydrogen er det i verden

Globale drivstoffstasjoner for hydrogen overgår 1,000 med Kina i spissen, ifølge EVTank

I følge de siste dataene fra analysefirmaet EVTank, fra første halvdel av 2023, har verden sett en kumulativ konstruksjon av 1,089 hydrogenstasjoner. Spesielt har Kina befestet sin posisjon som den globale lederen på dette domenet, og står for 351 av disse stasjonene, som representerer en andel på 32.2 % av totalen.

I en nylig hvitbok med tittelen "China's Hydrogen Refueling Station Construction and Operation Industry Development 2023", utgitt i fellesskap av EVTank og China Battery Industry Research Institute, fremheves det at av den globale totalen er brorparten av disse tankstasjonene primært lokalisert i land og regioner som Japan, Sør-Korea, andre deler av Asia og Nord-Amerika. Med mer enn 60 % av det totale antallet, er Asia utvetydig ledende i verden i byggingen av disse viktige infrastrukturpunktene for tanking.

Ved å zoome inn på Kinas regionale distribusjon gir hvitboken en opplysende utsikt. Guangdong topper kartet med 55 stasjoner, tett fulgt av Shandong med 34. Provinser som Zhejiang, Jiangsu, Hebei og Henan har også vært proaktive, og hver har mer enn 20 stasjoner. Presset for disse tankpunktene er ikke isolert til en håndfull provinser. Fra juni 2023 har 22 provinser og byer over hele Kina gitt ut støttende retningslinjer for utvikling av hydrogeninfrastruktur. Disse retningslinjene tar ikke bare til orde for bygging av flere stasjoner, men spesifiserer også klare mål for 2025. Spesielt har regioner som Guangxi og Xinjiang gitt uttrykk for sin intensjon om å strategisk posisjonere seg med en økning i disse stasjonene i de kommende årene.

Ved å trekke konklusjoner fra dataene, anslår EVTank at innen 2025 vil Kina alene kunne se en svimlende kumulativ konstruksjon av over 1,000 drivstoffstasjoner for hydrogen, noe som understreker nasjonens forpliktelse til å dreie mot renere og mer bærekraftige energiløsninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *