Hva om den kinesiske leverandøren ber deg betale til forskjellige bankkontoer?
Hva om den kinesiske leverandøren ber deg betale til forskjellige bankkontoer?

Hva om den kinesiske leverandøren ber deg betale til forskjellige bankkontoer?

Hva om den kinesiske leverandøren ber deg betale til forskjellige bankkontoer?

Når du foretar betalinger til kinesiske leverandører, kan de be deg om å betale til flere forskjellige bankkontoer som kanskje ikke tilhører dem selv.

Den største risikoen her er at den kinesiske leverandøren i etterkant kan avkrefte at det er kontonummeret deres og argumentere for at du ikke betalte til dem.

Det skal bemerkes at det er vanlig at kinesiske leverandører oppgir flere bankkontoer.

De gjør det noen ganger for å unngå skatter og noen ganger for å omgå valutareguleringer. I sjeldne tilfeller gjør de det faktisk for uredelige formål.

Men hvis du avslår slike forespørsler fullstendig, kan det hende at mange transaksjoner ikke fortsetter.

Så du kan godta en slik forespørsel, men be den kinesiske leverandøren om å ta minst ett av følgende tiltak:

1. Angi leverandørens bankkonto for mottak av betaling i din kontrakt eller bestilling med leverandøren. På denne måten kan de ikke nekte i etterkant.

2. Dersom leverandøren foreslår ny bankkonto etter at du signerer en kontrakt eller ordre, er det lurt at du signerer en tilleggsavtale som tydelig sier at leverandøren krever at du overfører penger til den nye bankkontoen.

3. Dersom leverandøren ikke er villig til å inngå en tilleggsavtale, kan du be leverandøren sende deg en formell skriftlig melding der du må overføre penger til den nye kontoen.

Husk at alle disse kontraktene, innkjøpsordrene, tilleggsavtalene og merknadene må stemples med leverandørens offisielle kotelett. For mer informasjon, se vårt forrige innlegg "Utfør en kontrakt med et kinesisk selskap: Hvordan gjøre det juridisk effektivt i Kina".

Hvis du ikke tar de ovennevnte tiltakene og overfører penger til den nye bankkontoen, og leverandøren senere nekter å motta betalingen din, har du fortsatt en sjanse til å dekke tapene.

Hvis den nye bankkontoen er åpnet i en bank i Kina og eieren er et kinesisk selskap eller en kinesisk statsborger, kan du først be om at banken refunderer betalingen din. Sjansen for suksess kan være liten, men du kan prøve det i tilfelle det fungerer. Tross alt er det den billigste måten å kreve tapene på.

I tillegg kan du be om refusjon fra bankkontoeieren og iverksette tiltak i en kinesisk domstol om nødvendig. Årsaken til søksmålet er "urettferdig berikelse" i henhold til Civil Code of China, som betyr at hvis en person har oppnådd en fordel uten lovlig begrunnelse, skal personen som led et tap ha rett til å be vedkommende om å returnere fordelen.

Det er en slags urettferdig berikelse for den som har bankkontoen å motta betalingen din.


Trenger du støtte i grensehandel og inkasso?
CJO Globalteamet kan gi deg Kina-relaterte grenseoverskridende handelsrisikostyring og inkassotjenester, inkludert: 
(1) Løsning av handelstvister
(2) Inkasso
(3) Dommer og prissamling
(4) Anti-forfalskning og IP-beskyttelse
(5) Bedriftsverifisering og due diligence
(6) Utforming og gjennomgang av handelskontrakter
Hvis du trenger våre tjenester, eller hvis du ønsker å dele historien din, kan du kontakte vår Kundeansvarlig: 
Susan Li (susan.li@yuanddu.com).
Hvis du vil vite mer om CJO Global, Kan du klikke her.. Hvis du vil vite mer om CJO Global tjenester, vennligst klikk her.. Hvis du ønsker å lese mer CJO Global innlegg, vennligst klikk her..

Photo by Chenyu Guan on Unsplash

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *