Amerikaanse EB-5-visumbedrog-uitsprake wat gedeeltelik in China erken word: erkenning van skadevergoeding, maar nie bestraffende skadevergoeding nie
Amerikaanse EB-5-visumbedrog-uitsprake wat gedeeltelik in China erken word: erkenning van skadevergoeding, maar nie bestraffende skadevergoeding nie

Amerikaanse EB-5-visumbedrog-uitsprake wat gedeeltelik in China erken word: erkenning van skadevergoeding, maar nie bestraffende skadevergoeding nie

Amerikaanse EB-5-visumbedrog-uitsprake wat gedeeltelik in China erken word: erkenning van skadevergoeding, maar nie bestraffende skadevergoeding nie

Belangrike wegneemetes:

  • In Maart 2022 het Guangzhou Intermediêre Volkshof van China beslis om drie EB-5-visumbedrogverwante uitsprake gedeeltelik te erken en af ​​te dwing wat onderskeidelik deur die Amerikaanse Distrikhof vir die Sentrale Distrik van Kalifornië en die Hooggeregshof van Kalifornië, County of Los Angeles gelewer is ( Sien Anqin Wang teen Fang Zeng (2019) Yue 01 Xie Wai Ren No. 3; Hui Jiang, Jun Huang, et al. v. Fang Zeng (2018) Yue 01 Xie Wai Ren No. 21, No. 26, No. 27, No. 28, No. 32, (2019) Yue 01 Xie Wai Ren No. 58; Yeqing Xia teen Fang Zeng (2019) Yue 01 Xie Wai Ren No. 22).
  • Die Guangzhou Intermediêre Volkshof het die skadevergoeding in drie Amerikaanse uitsprake erken en afgedwing, maar die strafskadevergoeding daarin verwerp.
  • Hierdie gevalle eggo ook die reël neergelê deur die landmerk geregtelike beleid in 2022, '[I]as die bedrag skadevergoeding wat deur die buitelandse vonnis toegeken is, die applikant se werklike verlies aansienlik oorskry, mag die Chinese hof nie die bybetaling erken en afdwing nie'.

Op 4 en 7 Maart 2022 het die Guangzhou Intermediêre Volkshof van Guangdong Provinsie, China (hierna die “Guangzhou Intermediêre Volkshof”) agt uitsprake gemaak, wat drie EB-5-visumbedrogverwante uitsprake gedeeltelik erken en afgedwing het (hierna gesamentlik verwys na as die “VSA-uitsprake”) onderskeidelik gelewer deur die Verenigde State Distrikshof vir die Sentrale Distrik van Kalifornië (CD Cal.) en die Hooggeregshof van Kalifornië, County of Los Angeles (LASC).

In hierdie uitsprake het die Guangzhou Intermediêre Volkshof die skadevergoeding in drie Amerikaanse uitsprake erken en afgedwing, maar die strafskadevergoeding daarin verwerp. Dit weerspieël die houding van Chinese howe teenoor die skadevergoeding in die erkenning en afdwinging van buitelandse vonnisse, naamlik: Indien die bedrag van skadevergoeding wat deur die buitelandse vonnis toegeken is die applikant se werklike verlies aansienlik oorskry, mag die Chinese hof nie die bybetaling erken en afdwing nie.

Spesifiek sluit hierdie beslissings in:

a. Op 4 Maart 2022 het die Guangzhou Intermediêre Volkshof die siviele vonnis (Saak No.CV-17-08936-MWF (RAOx)) wat deur CD Cal gelewer is, gedeeltelik erken en afgedwing. in Anqin Wang teen Fang Zeng (2019) Yue 01 Xie Wai Ren No. 3 ((2019)粤01协外认3号).

b. Op 4 Maart 2022 het die Guangzhou Intermediêre Volkshof die siviele vonnis (Saak No. CV17-7149-MWF (RAOx)) wat deur CD Cal gelewer is, gedeeltelik erken en afgedwing. in ses gevalle van Hui Jiang, Jun Huang, et al. v. Fang Zeng (2018) Yue 01 Xie Wai Ren No. 21, No. 26, No. 27, No. 28, No. 32, ((2018)粤01协外认21、26、27、28、32号), ( 2019) Yue 01 Xie Wai Ren No. 58 ((2019)粤01协外认58号).

c. Op 7 Maart 2022 het die Guangzhou Intermediêre Volkshof die siviele vonnis (Saak No. BC661793) wat deur LASC gelewer is, gedeeltelik erken en afgedwing Yeqing Xia teen Fang Zeng (2019) Yue 01 Xie Wai Ren No. 22 ((2019)粤01协外认22号).

I. Saakoorsig

Die voorgenoemde Amerikaanse uitsprake handel oor 'n EB5-visumbedrogsaak in die Verenigde State in 2017. Vir besonderhede van die saak, besoek asseblief die webwerf van die Amerikaanse departement van justisie.

Die agt applikante wat by die Guangzhou Intermediêre Volkshof aansoek gedoen het, was deel van die slagoffers van die genoemde saak, terwyl die respondent een van die deelnemers aan die bedrog in die Verenigde State was.

Nadat hy 'n siviele regsgeding gewen het teen die deelnemers aan die bedrog in die Verenigde State en hierdie slagoffers het bevind dat die respondent, as 'n skuldenaar van die Amerikaanse vonnisse wat gesamentlike en afsonderlike aanspreeklikheid dra, uitvoerbare eiendom besit, bv. vaste eiendom, in Guangzhou, China.

Vir hierdie doel het hulle aansoek gedoen om erkenning en afdwinging van die Amerikaanse uitsprake by die Guangzhou Intermediate People's Court, wat toe hierdie agt aansoeke as agt onafhanklike sake hanteer en onderskeidelik uitsprake gemaak het.

II. Hofstandpunte

Chinese howe sal aansoeke vir erkenning en afdwinging van buitelandse vonnisse vanuit die perspektiewe van “Drempel” en “Kriterium” ondersoek. Vir meer inligting oor die ontleding van "Drempel" en "Kriterium", verwys asseblief na ons pos "China verwyder finale hindernis vir die erkenning en afdwinging van buitelandse vonnisse in 2022".

Die Guangzhou Intermediêre Volkshof het dus die aansoeke van die partye volgens hierdie lyne ondersoek.

1. Drempel: Wederkerige verhouding

Die vonnis kan in China afgedwing word indien die land waar die vonnis gelewer word aan die volgende omstandighede voldoen:

(1) Die land het 'n internasionale of bilaterale verdrag met China gesluit ten opsigte van die erkenning en afdwinging van buitelandse vonnisse, of

(2) Die land het 'n wederkerige verhouding met China.

In hierdie gevalle het die Guangzhou Intermediêre Volkshof beslis dat “gegewe dat China en die Verenigde State nie internasionale verdrae oor die wedersydse erkenning en afdwinging van siviele en kommersiële vonnisse gesluit of gesamentlik daartoe toegetree het nie, die ondersoek onderhewig sal wees aan die beginsel van wederkerigheid. .”

Gegewe dat China en die Verenigde State 'n wederkerige verhouding in die erkenning en afdwinging van vonnisse tot stand gebring het, het die Guangzhou Intermediêre Volkshof bevind dat dit "VSA siviele vonnisse kan erken en afdwing volgens die beginsel van wederkerigheid."

3. Maatstaf: Skadevergoeding en Strafskadevergoeding

Die Amerikaanse uitsprake moet afgedwing word alle betrokke skadevergoeding en bestraffende skadevergoeding. In hierdie gevalle het die Guangzhou Intermediêre Volkshof aangedui dat “dit nie die strafskadevergoeding in die Amerikaanse uitsprake sal erken en afdwing wat die werklike verliese aansienlik oorskry nie.” Naamlik:

(1) Herken die hoofteks van en die skadevergoeding wat deur die Amerikaanse uitsprake verskaf word.

(2) Weier om die bestraffende skadevergoeding te erken wat deur die Amerikaanse uitsprake verskaf word.

III. Ons kommentaar

Soos aangedui in ons vorige pos "Voorwaardes vir die afdwinging van buitelandse vonnisse in China”, indien die bedrag skadevergoeding wat deur die buitelandse vonnis toegeken is, die applikant se werklike verlies aansienlik oorskry, mag die Chinese hof nie die bybetaling erken en afdwing nie.

In sommige lande kan howe 'n groot bedrag strafskadevergoeding toestaan. In China, aan die een kant, is die basiese beginsel van siviele vergoeding egter die "beginsel van volle vergoeding", wat beteken dat vergoeding nie die verliese wat aangegaan is, oorskry nie; aan die ander kant is 'n groot hoeveelheid strafregtelike skadevergoeding voorlopig nie algemeen aanvaarbaar in China se sosiale en sakepraktyk nie.

As dit gesê word, beweeg China se onlangse wetgewing versigtig verder as die "beginsel van volle vergoeding", dit wil sê, bestraffende skadevergoeding word in spesifieke gebiede erken en word vereis om nie 'n spesifieke beperkingsbedrag te oorskry nie.

Byvoorbeeld, China se Burgerlike Wetboek, wat in 2020 uitgevaardig is, laat strafregtelike skadevergoeding toe op drie gebiede, naamlik skending van intellektuele eiendom, produkaanspreeklikheid en omgewingsbesoedeling.

Vir eers blyk dit dat Chinese howe nie bereid is om so 'n deurbraak te kry oor strafskadevergoeding in die erkenning en afdwinging van buitelandse vonnisse nie.

Dit is billik om te sê dat die agt uitsprake wat deur die Guangzhou Intermediêre Volkshof gemaak is, die reël (Art. 45) wat deur die landmerk geregtelike beleid in 2022.


Benodig jy ondersteuning in oorgrenshandel en skuldinvordering?
CJO Globalse span kan jou voorsien van China-verwante oorgrenshandelrisikobestuur en skuldinvorderingsdienste, insluitend: 
(1) Handelsgeskilbeslegting
(2) Skuldinvordering
(3) Oordele en toekennings versameling
(4) Teen-vervalsing en IP-beskerming
(5) Maatskappyverifikasie en omsigtigheidsondersoek
(6) Handelskontrak opstel en hersiening
As jy ons dienste benodig, of as jy jou storie wil deel, kan jy ons kontak Kliëntebestuurder: 
Susan Li (susan.li@yuanddu.com).
As u meer wil weet oor CJO Global, Kliek asseblief hier afgelaai word. As jy meer wil weet oor CJO Global dienste, klik asseblief hier afgelaai word. As jy meer wil lees CJO Global plasings, klik asseblief hier afgelaai word.

Foto deur Vital Sinkevich on Unsplash

Lewer Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.