Watter tipes Chinese maatskappye of sake-entiteite is daar?
Watter tipes Chinese maatskappye of sake-entiteite is daar?

Watter tipes Chinese maatskappye of sake-entiteite is daar?

Watter tipes Chinese maatskappye of sake-entiteite is daar?

Verskillende tipes entiteite voer verpligtinge op verskillende maniere uit.

Die mees algemene tipe is die maatskappy, en die meeste entiteite wat handel dryf is maatskappye. Individueel bestuurde industriële en kommersiële huishoudings, openbare instellings en vennootskapsondernemings is ook algemene sake-entiteite. Boonop verskyn staatsorgane soms in siviele en kommersiële transaksies.

1. Maatskappye

In China sluit die maatskappy die maatskappy met beperkte aanspreeklikheid en die maatskappy beperk deur aandele in.

Eersgenoemde het nie meer as 50 aandeelhouers nie. Laasgenoemde kan normaalweg 'n maksimum van 250 aandeelhouers hê, en indien dit genoteer is, kan die aantal aandeelhouers onbeperk wees.

Die aandeelhouers is aanspreeklik vir die skuld van die maatskappy tot die omvang van hul kapitaalbydrae.

2. Individueel bestuurde industriële en kommersiële huishoudings

As die sake-entiteit net 'n belegger of 'n familie is, kan 'n individu-bestuurde industriële en kommersiële huishouding gestig word om die operasie makliker te maak.

In China is baie van die klein en mediumgrootte vervaardigers wat betrokke is by die uitvoer van goedere individueel bestuurde industriële en kommersiële huishoudings.

Die skuld van 'n individu-bestuurde industriële en kommersiële huishouding sal betaal word uit die bates van die individu wat die besigheid in sy eie naam bedryf, of uit die individu se familiebates indien die besigheid in die naam van die huishouding bedryf word. Indien dit onmoontlik is om te bepaal of die besigheid in die naam van die individu of in die naam van die individu se huishouding bedryf word, sal sodanige skuld uit die individu se familiebates betaal word.

3. Openbare instellings

Openbare instellings is entiteite wat vir openbare welsyn gestig is. Hulle kan ook betrokke raak by besigheidsaktiwiteite soos die aankoop van goedere of die verskaffing van dienste.

Die meeste van die openbare instellings in China word deur regerings opgerig. Baie regeringsondersteunde navorsingsinstellings, opvoedkundige instellings, kulturele instellings en internasionale uitruilinstellings is openbare instellings.

'n Openbare instelling sal onafhanklik laste aanneem tot die omvang van al sy bates. Nadat sodanige instelling egter herroep is, sal die subjek wat die instelling gestig het, alle aanspreeklikhede vir sy skuld dra.

4. Vennootskap ondernemings

Vennootskapondernemings sluit in gemeenskaplike vennootskapsondernemings en vennootskapsondernemings met beperkte aanspreeklikheid.

'n Gemeenskaplike vennootskapsonderneming bestaan ​​uit gemeenskaplike vennote wat onbeperkte en gesamentlike aanspreeklikhede dra vir die skulde van die vennootskapsonderneming. Rekenmeestersfirmas en regsfirmas is gewoonlik algemene vennootskapsondernemings.

'n Vennootskaponderneming met beperkte aanspreeklikheid bestaan ​​uit gemeenskaplike vennote en beperkte vennote. Die gemeenskaplike vennote dra onbeperkte en gesamentlike aanspreeklikhede vir die skulde van die vennootskapsonderneming met beperkte aanspreeklikheid, en die beperkte vennote sal die aanspreeklikhede vir sy skuld dra tot die omvang van hul kapitaalbydraes. Private-ekwiteitsfirmas is gewoonlik vennootskapsondernemings met beperkte aanspreeklikheid.

5. Staatsorgane

In siviele en kommersiële transaksies verskil die wetlike status van staatsorgane (regerings en hul departemente) nie van dié van ander kommersiële entiteite nie, wat aanspreeklikhede onafhanklik met al hul eiendomme sal aanvaar.

Wanneer 'n staatsorgaan herroep word, word sy burgerregte en verpligtinge deur die opvolgende staatsorgaan geniet en aanvaar; in die afwesigheid van 'n opvolgende staatsorgaan, sal die genoemde regte en verpligtinge geniet en aanvaar word deur die staatsorgaan wat die herroepingsbesluit geneem het.


Benodig jy ondersteuning in oorgrenshandel en skuldinvordering?
CJO Globalse span kan jou voorsien van China-verwante oorgrenshandelrisikobestuur en skuldinvorderingsdienste, insluitend: 
(1) Handelsgeskilbeslegting
(2) Skuldinvordering
(3) Oordele en toekennings versameling
(4) Bankrotskap & Herstrukturering
(5) Maatskappyverifikasie en omsigtigheidsondersoek
(6) Handelskontrak opstel en hersiening
As jy ons dienste benodig, of as jy jou storie wil deel, kan jy ons kontak Kliëntebestuurder: 
Susan Li (susan.li@yuanddu.com).
As u meer wil weet oor CJO Global, Kliek asseblief hier afgelaai word. As jy meer wil weet oor CJO Global dienste, klik asseblief hier afgelaai word. As jy meer wil lees CJO Global plasings, klik asseblief hier afgelaai word.

Foto deur Zhengnan Liu on Unsplash

Lewer Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk *