Witskrif oor internasionale arbitrasie en Chinese ondernemings
Witskrif oor internasionale arbitrasie en Chinese ondernemings

Witskrif oor internasionale arbitrasie en Chinese ondernemings

Witskrif oor internasionale arbitrasie en Chinese ondernemings

China International Economic and Trade Arbitration Commission (CIETAC), die Singapoer Internasionale Arbitrasiesentrum (SIAC) en die Internasionale Arbitrasiehof van die Internasionale Kamer van Koophandel (ICC) het 'n groot aantal internasionale arbitrasiesake waarby Chinese ondernemings betrokke is, geadministreer.

Op 9 Sept. 2022 het CIETAC en Beijing JunZeJun Law Firm gesamentlik die “Navorsingsverslag oor internasionale arbitrasie wat Chinese ondernemings in 2022 betrek” (2022年度中国企业“走出去”仲裁调研报告). Die opname is in die eerste helfte van 2022 deur CIETAC van stapel gestuur en deur JunZeJun Law Firm uitgevoer.

Die navorsingspan het meer as 150 ondernemings deur middel van vraelyste ondervra en die menings van kundiges en verteenwoordigers van geregtelike organe, arbitrasie-instellings, navorsingsinstellings en ondernemings ingesamel deur middel van aanlyn onderhoude en vanlyn rondetafels.[1]

Die hoogtepunte van die verslag word soos volg opgesom.

I. Wie het die internasionale arbitrasiesake waarby Chinese ondernemings betrokke was, geadministreer?

In 2020 het 61 van China se binnelandse arbitrasie-instellings altesaam 2,180 739 internasionale sake geadministreer, waaronder XNUMX sake deur CIETAC aanvaar is.

Tussen 2017 en 2021 het CIETAC jaarliks ​​450 tot 750 buitelandse verwante sake aanvaar. Dit wys dat CIETAC die belangrikste internasionale arbitrasie-instelling in China is.

Onder die uitgaande arbitrasie-instellings is die aantal sake waarby Chinese partye betrokke is wat deur die SIAC en die Internasionale Arbitrasiehof van die ICC aanvaar is in die meeste jare tussen 70 en 100, terwyl die Arbitrasiehof van die Stockholm Kamer van Koophandel in Swede nie meer as aanvaar nie. tien sake waarby Chinese partye elke jaar betrokke is.

Die aantal sake uit China wat deur die Internasionale Arbitrasiehof van ICC aanvaar is, is die afgelope vyf jaar onder die toptien gerangskik, met die uitsondering van 2018.

Oor die afgelope vyf jaar was die totale aantal sake wat deur SIAC aanvaar is waarin Chinese entiteite as die eiser of die respondent opgetree het 515. Hierdie getal was eers ná dié van Indië en die Verenigde State, wat die derde plek beklee het.

Die Hongkongse Internasionale Arbitrasiesentrum (HKIAC) hanteer meer as 100 sake elke jaar waarin een of albei van die partye van die vasteland van China is, wat tweede geplaas is, net ná Hongkong. 

Van 2017 tot 2021 is 69 sake deur die Japanse Kamer van Koophandel Arbitrasievereniging aanvaar, waarvan 59 buitelandse verwante sake was. En sake waarby China betrokke was, was tot 22, wat 32% van die totaal uitmaak, eerste plek.

II. Hoe neem Chinese ondernemings deel aan internasionale arbitrasie?

In die internasionale arbitrasiesake waaraan Chinese ondernemings deelneem, bly die dispute wat kontrakte vir die verkoop van goedere en kontrakte vir konstruksieprojekte behels, baie ander sake voor.

Wat geskilbeslegting betref, het 86% van die respondente voorgestel dat hulle arbitrasie sou kies, en 9% het gesê hulle sal ooreenkom oor litigasie of geen dispuutbeslegtingsklousules in buitelandse verwante kontrakte.

CIETAC, HKIAC en SIAC is gerangskik onder die eerste drie internasionale arbitrasie-instellings wat deur die respondente gekies is. Onder hulle het die meeste Chinese ondernemings CIETAC gekies. Daarbenewens sal baie Chinese maatskappye Hong Kong as die plek van arbitrasie kies.

In terme van die arbitrasie-uitslae het 45% van die respondente gesê dat hulle 'n skikking bereik het, 31% het aangedui dat suksesvolle sake meer as verlore sake was, 19% het voorgestel dat wen- en verloorsake basies gelyk was, en slegs 5% het gesê dat hulle meer verloor het. in buitelandse verwante arbitrasiesake.

III. Dilemma van Chinese ondernemings in internasionale arbitrasie

Die meeste van die respondente het gemeen dat die hoofprobleme wat hulle in internasionale arbitrasie ondervind het: buitensporige tydsbeperkings, hoë arbitrasiekoste, taalprobleme, onervarenheid om geskikte arbiters te kies, en moeilike vervoer na die lokaal.

Vir arbitrasiekoste het 29% van die respondente gemiddeld CNY1 miljoen tot CNY 5 miljoen per arbitrasiesaak bestee.

Meer as die helfte van die ondervra ondernemings hoop om die aanlyn arbitrasieprosedures, vertalingsondersteuning, bemiddeling en arbiterbestuur van arbitrasie-instellings te verbeter.

Baie respondente het aangedui dat hulle dikwels 'n arbitrasie-instelling moes kies waarmee hulle nie in internasionale arbitrasie vertroud was nie. Dit wys dat dit nog steeds moet wees om die publisiteit van die internasionale arbitrasie-instellings in China se mark te versterk.

[1] https://www.ccpit.org/a/20220915/20220915xptn.html


Benodig jy ondersteuning in oorgrenshandel en skuldinvordering?
CJO Globalse span kan jou voorsien van China-verwante oorgrenshandelrisikobestuur en skuldinvorderingsdienste, insluitend: 
(1) Handelsgeskilbeslegting
(2) Skuldinvordering
(3) Oordele en toekennings versameling
(4) Teen-vervalsing en IP-beskerming
(5) Maatskappyverifikasie en omsigtigheidsondersoek
(6) Handelskontrak opstel en hersiening
As jy ons dienste benodig, of as jy jou storie wil deel, kan jy ons kontak Kliëntebestuurder: 
Susan Li (susan.li@yuanddu.com).
As u meer wil weet oor CJO Global, Kliek asseblief na hierdie skakel. As jy meer wil weet oor CJO Global dienste, klik asseblief na hierdie skakel. As jy meer wil lees CJO Global plasings, klik asseblief na hierdie skakel.

Foto deur Kaiyu Wu on Unsplash

2 Comments

  1. Skakelkennisgewing: Witskrif oor internasionale arbitrasie en Chinese ondernemings - China Justice Observer | Bybelprofesie in die daaglikse nuus

  2. Skakelkennisgewing: Witskrif oor internasionale arbitrasie en Chinese ondernemings-CTD 101-reeks - E Point Perfect

Lewer Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk *