Turkye | Kan 'n skuldeiser die afdwinging van 'n buitelandse arbitrêre toekenning teen 'n skuldenaar eis?
Turkye | Kan 'n skuldeiser die afdwinging van 'n buitelandse arbitrêre toekenning teen 'n skuldenaar eis?

Turkye | Kan 'n skuldeiser die afdwinging van 'n buitelandse arbitrêre toekenning teen 'n skuldenaar eis?

Kan 'n skuldeiser afdwinging eis van 'n buitelandse arbitraaltoekenning teen 'n skuldenaar in Turkye? Wat is die vereistes vir 'n buitelandse arbitrale toekenning om afdwingbaar te wees?

Bygedra deur Emre Aslan, ANTROYA DEBT COLLECTION & LAW OFFICE (Inglese, 中文), Turkye.

Ja, 'n skuldeiser kan afdwinging van 'n buitelandse arbitraaltoekenning teen 'n skuldenaar eis.

Indien geen van die voorgenoemde voorwaardes in die geval is nie, sal die hof die afdwingingsversoek van die betrokke arbitraaltoekenning aanvaar:

  • Arbitrasieooreenkoms nie gesluit is nie of 'n arbitrasieklousule is nie in die statute ingesluit nie,
  • Arbiter se besluit is in stryd met openbare sedes of openbare orde,
  • Dit is nie moontlik om die dispuut, wat die onderwerp van die arbitrale toekenning is, deur arbitrasie in ooreenstemming met Turkse wette op te los nie,
  • Een van die partye is nie behoorlik voor die arbiters verteenwoordig nie en het nie die verrigtinge daarna openlik aanvaar nie,
  • Die party teen wie die afdwinging van die arbitraal toekenning versoek word, is nie behoorlik ingelig oor die keuse van die arbiter nie of is ontneem van die geleentheid om te argumenteer en te verdedig,
  • Arbitrasieooreenkoms of klousule is nietig volgens die wet waarvolgens dit deur die partye beheer word, of, indien daar geen ooreenkoms oor hierdie aangeleentheid is nie, die reg van die land waar die arbitrasietoekenning gemaak is,
  • Keuring van die arbiters of die prosedure wat deur die arbiters toegepas word, is teenstrydig met die ooreenkoms van die partye, of as daar nie so 'n ooreenkoms is nie, die wet van die land waar die arbitrasietoekenning gemaak is,
  • Arbiter se beslissing handel oor 'n aangeleentheid wat nie in die arbitrasieooreenkoms of sy klousule ingesluit is nie, of as dit die perke van die kontrak of voorwaarde oorskry, oor hierdie deel,
  • Arbitrale toekenning is nie gefinaliseer nie of het nie afdwingbaar of bindend geword nie, of is gekanselleer deur die bevoegde owerheid van die plek waar dit gegee is, ooreenkomstig die bepalings van die wet van die land waaraan dit onderworpe is of gegee is, of die prosedure waaraan dit onderwerp is.

bydraer: Emre Aslan

Agentskap/firma: ANTROYA SKULDINvordering & REG KANTOOR (Inglese, 中文)

Pos/Titel: SENIOR PROKUREUR

land: Turkye

Vir meer plasings bygedra deur Emre Aslan en ANTROYA DEBT COLLECTION & LAW OFFICE, Kliek asseblief hier afgelaai word.

Die  V&A Wêreldwyd is 'n spesiale kolom wat deur CJO Global, en dien as 'n kennisdeelplatform om portuurleer en netwerkvorming te fasiliteer, en om die internasionale sakegemeenskap van 'n globale landskap van hierdie bedryf te voorsien. Hierdie pos is 'n bydrae van Antroya Debt Collection & Law Office. Antroya, met sy hoofkwartier in Istanbul, Turkye, werk al in die veld van skuldinvordering wat terugdateer na 2005. Hulle werk saam met die wêreld se voorste finansiëledienstemaatskappye en -groepe, wat die wêreld se grootste netwerk in Internasionale Debiteure het, en hulle is 'n lid van verskeie wêreld se voorste skuldinvorderingsnetwerke.

Foto deur Ivan Aleksic on Unsplash

Lewer Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk *