China-maatskappyverifikasie en omsigtigheid: besigheidsomvang
China-maatskappyverifikasie en omsigtigheid: besigheidsomvang

China-maatskappyverifikasie en omsigtigheid: besigheidsomvang

China-maatskappyverifikasie en omsigtigheid: besigheidsomvang

Jy kan navraag doen oor die besigheidsomvang van Chinese maatskappye wat by China se maatskappyregistrasie-owerheid geregistreer is, en dan assesseer of die Chinese maatskappy transaksies met jou buite sy besigheidsomvang doen.

Byvoorbeeld, as jy van plan is om maskers van 'n Chinese maatskappy in te voer, maar hierdie maatskappy se besigheidsomvang sluit maskerverkope uit, en die invoer/uitvoer van maskers (of goedere in die algemeen), pleeg die Chinese maatskappy waarskynlik bedrog.

Dit is omdat 'n Chinese maatskappy wat betrokke is by die invoer- en uitvoerbesigheid oor die algemeen geen besigheid buite sy geregistreerde besigheidsomvang sal onderneem nie.

Onder Chinese wette sluit items wat vereis word om 'n markentiteit te registreer sy besigheidsomvang in. Jy kan van die entiteit se besigheidsomvang uit sy geregistreerde inligting leer ken. Vir meer inligting oor hoe om navraag te doen oor die geregistreerde inligting, verwys asseblief na ons vorige pos, "Hoe weet ek of 'n Chinese maatskappy wettig is en verifieer dit?".

Vir Chinese maatskappye wat in huishoudelike besigheid betrokke is, as hulle sake doen met ander entiteite buite hul besigheidsomvang en kontrakte aangaan, sal Chinese howe nie sulke kontrakte ongeldig bepaal nie, tensy die betrokke besigheid wetlik beperk, verbied of onderworpe is aan franchisevereistes. Gevolglik kan baie Chinese maatskappye hul besigheid prakties buite hul geregistreerde besigheidsomvang voer.

Dit is egter 'n ander storie wanneer dit kom by Chinese maatskappye wat betrokke is by die invoer- en uitvoerbesigheid, aangesien die internasionale handelsbesigheid waarmee hulle eintlik besig is, gewoonlik in hul besigheidsomvang aangeteken sal word.

Onder Chinese wette en regulasies met betrekking tot invoer en uitvoer, as die Chinese maatskappy van voorneme is om betrokke te raak by die invoer/uitvoer van goedere of tegnologieë, moet dit by China se Ministerie van Handel (MOFCOM) registreer as 'n buitelandse handel operateur. Vir die registrasie vereis MOFCOM dat die besigheidsomvang van so Chinese maatskappy die invoer/uitvoer van goedere of tegnologie dek.

As 'n Chinese maatskappy dus by die invoer- en uitvoerbesigheid betrokke is, moet sy besigheidsomvang die bewoording, invoer en uitvoer insluit.

Ingevolge China se belastingverwante wette en regulasies, wanneer 'n Chinese maatskappy 'n belastingopgawe indien, sal sy belastingverwante besigheid binne sy besigheidsomvang wees. As die Chinese onderneming betrokke is by verkope van spesifieke produkte, sal verkope van sulke produkte by sy besigheidsomvang ingesluit word.

Met ander woorde, as 'n Chinese maatskappy betrokke is by die invoer en uitvoer van 'n sekere soort kommoditeit, moet sy besigheidsomvang daardie kommoditeit dek.

Ten slotte, as 'n Chinese maatskappy maskers op 'n wettige manier na jou wil uitvoer, kyk asseblief of sy besigheidsomvang die bewoording, "maskers" en "invoer en uitvoer" bevat.


Benodig jy ondersteuning in oorgrenshandel en skuldinvordering?
CJO Globalse span kan jou voorsien van China-verwante oorgrenshandelrisikobestuur en skuldinvorderingsdienste, insluitend: 
(1) Handelsgeskilbeslegting
(2) Skuldinvordering
(3) Oordele en toekennings versameling
(4) Teen-vervalsing en IP-beskerming
(5) Maatskappyverifikasie en omsigtigheidsondersoek
(6) Handelskontrak opstel en hersiening
As jy ons dienste benodig, of as jy jou storie wil deel, kan jy ons Kliëntebestuurder kontak: 
Susan Li (susan.li@yuanddu.com).
As u meer wil weet oor CJO Global, Kliek asseblief hier afgelaai word. As jy meer wil weet oor CJO Global dienste, klik asseblief hier afgelaai word. As jy meer wil lees CJO Global plasings, klik asseblief hier afgelaai word.

Foto deur Junbin Chen on Unsplash

Lewer Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk *